„Ево, пред нама једне књиге кроз коју Мали Анђео чувар говори и саопштава деци дивне тајне. Уверени смо да ће деца разумети поруку овог Малог Анђела небеског. Он им говори њима разумљивим језиком о Христу – малом Детету предвечном Богу, његовом рођењу од Пресвете Дјеве, о Цркви као Божијој породици, о љубави којом нас Бог грли и којом грлимо ми једни друге, о светим тајнама и врлинама, нарочито о светој тајни причешћа Хлебом вечног живота, о рају Божијем, али и о злу и злим силама од којих се треба чувати, о животу на Небу у царству вечне Божије Љубави. Све оно што је сакривено од учених и других мудраца овоземаљских, Бог, ево, преко Малог Анђела свога, открива деци. Наравно, најбољи и највреднији међу децом највише ће разумети и научити. Они ће онда помоћи и својим родитељима и старијима да и сами науче оно што Бог деци јавља преко "Малог Анђела". Његове речи записала је верно њихова старија другарица Невена Витошевић. Њој захваљујући на труду, малим и великим читаоцима ове Невенине златне књиге желимо Божијег благослова и радовања у Господу и Богу и Спасу нашем Исусу Христу, најлепшем Детету међу свом децом света и међу свим створењима Божијим.“

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије

 

Ту и такву моћ и силу љубави описује и осликава Невена Витошевић својом јеванђељском књигом и иконографијом, или, јеванђељем за очи - књигом МАЛИ АНЂЕО (Хришћанска почетница).
Шта се овом књигом намењује малој и великој деци?
Пре свега сама књига која празнично пева и светли. То је књига о православној вери у којој се речју и сликом велича Божанска Света Тројица као Три Личности, као светлост, као живот, заједница, пријатељство, радост, као сама љубав. У вези са љубављу пак, књига нас богатством надахнутих речи и ведрином колорита подсећа на љубав саму – енергију кадру да све друго собом замени. Енергетски центар саме књиге пак јесте наше литургијско или евхаристијско срце, где се сви ови дарови Духа Светога сустичу и дарују нам се да бисмо живели у пуноћи. Зато, ова књига и каже да најпре треба тражити и пронаћи благодатно срце, па затим стражити над њим као над огњем који се никада не сме угасити.

Монах Давид (Перовић) шеф Катедре за етику
Богословског факултета у Београду